Monday, May 29, 2006

mp3: osa 2

mp3 osa: 1 löytyy: March 2006, Sunday 12

Kevät on ollut yllättävän kiireinen, mp3 asia on ollut vaiheessa. Nyt kiitos sateisen Helatorstai viikonlopun, päätin taas paneutua aiheeseen. Olin aiemmin viikolla luvannut Lauralle, että tallennan äänitiedoston Virtualiaan vielä ennen lomaa.

Niinpä, nauhoitin puhetta ja tervehdyksen mp3 - soittimeen, valittiin mikrofonin kuva ja sitten vain äänittämään. Se onnistui ja löysin tervehdykseni soittimesta. Siis, se vain siirretään Virtualiaan ja se on siinä – vai onko?

Liitin mp3 soittimen USB kaapelilla tietokoneeseen ja kuten arvata saattaa kone löysi mp3 – soittimen. (Tähän asti kaikki oli oikeinkin tuttua, sillä olen tottunut siirtämään digikuvia kamerasta koneeseen ja tämä toimi täsmälleen samoin.) Kone kyllä siinä alussa herjasi jotain, mutta sivuutin ne. Löysin mp3 soittimesta äänittämäni tiedoston ja sai sen kuunneltavaksi, mutta mutta mitään ei kuulunut. Aloitin alusta ja luin mitä se kone siinä herjasi.. just juu; ” Järjestelmään ei ole asennettu HI-SPEED USB isäntäohjainta; USB –massamuistilaite toimii alennetulla nopeudella. Asenna HI-SPEED USB –isäntäohjain – lisäkortti täyden nopeuden käyttämiseksi.” (isäntää siis kaivataan…)

Oletin, että äänen kuulumattomuus johtuu em. jutusta. No, päätin kokeilla äänen tallentamista Virtualiaan, itseasiassa äänitiedoston hakemin oli täsmälleen samanlaista kuin minkä tahansa tiedoston, ainoa huono puoli vaan, että ääntä ei kuulu :)

Lapsetkaan eivät tähän hätään ehdi äitiä auttamaan, joten saatan joutua vähän aikaa, että saan tuon isäntäohjain asian kuntoon.

Taas tuli toteen se, että monen tietotekniikkaan liittyvän asian käyttäminen itsessään on helppoa, mutta jotta se toimii koneessa, pitää osata sellaisia juttuja, jotka eivät nyt ihan välttämättä ole tarpeellisia taitoja jokanaisen ja -miehen elämässä vai ovatko – pitää miettiä, ovatko erilaisten ohjainten asennukset sellaisia peruskansalaistaitoja, joita voi verrata esim. ajokorttiin??

Kyllä tämä tästä.

Äidilläni ei ole ajokorttia – käyn aina joskus kyyditsemässä häntä ostoksille. Muuttuvatko asiat niin, että minä en osaa asentaa ajureita tietokoneeseen ja tyttäreni tulee auttamaan äitiä siinä hommassa?

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

1:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kiitos mielenkiintoista tietoa

8:41 PM  

Post a Comment

<< Home