Tuesday, May 23, 2006

Nettineuvottelu

Tänään iltapäivällä oli kahden tunnin VirtuaaliAMK palaveri, kommentoimme portaaliin tulevia muutoksia. Osallistujina Teija Tampereelta (pj), Riitta Jyväskylästä, Tuula Turusta, Mira Vaasasta, Outi Forsanseudulta ja Kirsti Porista.

Jos kokous olisi pidetty Tampereella olisi aikaa kulunut seuraavasti: kokous 6 hlö x 2h = 12h ja matkat 5 henkeä noin 3h = 15h, kaikki käytetty aika yhteensä 27h.

Mutta, mutta, kokous pidettiin nettineuvotteluna. Istuimme oman työpöytämme vieressä ja katselimme ja testasimme sivuja koneelta ja samalla puhelimme neuvotteluohjelman avulla. (aikaa kului 12h, koko porukan yhteenlaskettu aika), Samalla moni taisi tehdä pieniä omia töitään, vastaili sähköpostiin ja saattoi sanoa muutaman sanan työhuoneeseen tulleelle kysyjälle, joka näin pääsi työssään eteenpäin.

Joustavaa ja säästäväistä. Ja mikä parasta pääsin klo 16,30 lähtemään kotiin. Ilta oli vapaa, sen sijaan, että olisin odottanut junan lähtöä Tampereella.

TeamSpeak nettineuvotteluohjelma on muutenkin tulossa yhdeksi työvälineeksi. Vaikka se on grafiikaltaan aika karu, se toimii. Minulla on ollut mahdollisuus käyttää, kaupallisia neuvotteluohjelmia ja niissä kaikissa (kokemukseni mukaan) on ollut ongelmia, äänen siirtymisen kanssa =)). TeamSpeakissa ääni kuuluu kuin olisimme samassa huoneessa.

Ohjelman käyttö on helppo omaksua, alkuopastus kestää noin puolituntia. Ennen sitä järjestelmäasiantuntija on asentanut ohjelman opettajan koneelle. Opettaja soittaa minulle ja alkuopastus puhelimessa ja sitten siirrytään nettineuvotteluun ja se on siinä. Jos opettajana olet kiinnostunut asiasta, ota yhteyttä :)

Onneksi sataa… Kustaa Vilkunan vuotuisen ajantiedon mukaan kuluvan viikon säistä voi ennustaa tulevan kesän sään; jos viikko on kylmä, tulee kesästä lämmin tai tarkennettuna, maanantain sää vastaa kesäkuuta, tiistai heinä-, ja keskiviikko elokuuta. Kesäkuu - koleahko, heinäkuu lämmin ja elokuun sää tiedetään huomenna – lomasää ennuste …

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

2:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

1:47 AM  

Post a Comment

<< Home