Sunday, April 09, 2006

Ajatuksia ITK päivistä

Osallistuminen ITK-päiville
kannatti jälleen, alussa ja lopussa on aina huippujutut, joita varten kannattaa matkustaa räntäsateessa Hämeenlinnaan. Blogit olivat esillä lähes joka toisessa esityksessä, ovat jo varmaan epämuodikkaita - jatkan siitä huolimatta...

Elämä on yhteensattumien summa. Kaija sairastui flunssaan ja oli päivien ajan kuumeessa kotonaan. Perjantain Foorumiesityksemme ei kuitenkaan jäänyt minun vastuulle, vaan ITK päivillä oli SAMKista Tarja Heino.

Tarja on toinen päätekijä ja osaaja hoitotyön opiskelijoiden ohjatun harjoittelun sähköisen portfolion käyttöönotto – hankkeessa. Tarja tuli lennosta mukaan ja esitteli asian niin hyvin, että monet kiittelivät jälkeenpäin, tämä oli päivän paras esitys. Kiitos Tarja.




Mitä jäi mieleen päivistä?
* OPM:n Arvo Jäppisen esittämä näkökulma; IT tekniikan käyttöönotossa projektien aika on ohi, nyt pitää sisällyttää projektien tulokset osaksi normaalia toimintaa.

* Käytäväkeskusteluissa SAMKilasten kanssa, useimpien näkemys oli, että esityksissä oli paljon hankkeita, joita oli käynnistelty ja suunniteltu, mutta mitään konkreettista toimintaa ei vielä ollut esitellä. Valitettavan monessa esityksessä oli lause; tähän kohtaan on ajateltu sitä ja sitä, mutta emme ole vielä tehneet eli kovin keskeneräisiä asioita esillä – ehkä se on tarkoituskin? Minua kiinnostaisi jos esim. kutsuttaisiin vuoden 2001 esittäjät / hankkeet ja kysyttäisiin, mitä teille nyt kuuluu? Mitkä ovat saavutetut hyödyt, miten käytännöt ovat muuttuneet, tuliko säästöjä, millaiset ovat jatkosuunnitelmat.

* Verkko-opetusmateriaalien monipuolistaminen, kuva, video, ääni, animaatiot ovat tekstin lisäksi tulossa mukaan. Jäin miettimään onko opettaja oikea henkilö tuottamaan näitä? Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat esillä. Tässä asiassa olisi aika huomata, että maassamme koulutetaan runsain määrin media-alan osaajia, jotka tuottavat nämä mediaelementit, nopeasti ja laadukkaasti.

* Verkostoitumisillanvietto, Satakunnan, Jyväskylän, Tampereen ja Pirkanmaan amkien opettajien kanssa oli onnistunut juttu – jännityksellä odotan käynnistyykö yhteistyö.

Matkajärjestelyt olivat onnistuneet, kiitos matkaemäntä Lauran ja kuljettaja Sirpan.
Ainiin, tein yhden hankinnankin, ostin kirjan: Kaikki huono on hyväksi. Miten nykyinen populaarikulttuuri tekeekin meistä älykkäämpiä. (Steven Johnson, 2005, Terra Cognita)
ja lainaus toisesta kirjasta: ”Niin kuin on olemassa hätävalheita, on myös hätätotuuksia – Origo”

0 Comments:

Post a Comment

<< Home