Thursday, May 18, 2006

Uusi ote verkko-opetusmateriaalin tekemiseen


Kevätkauden työparinani on ollut Laura, medianomiharjoittelija. Halusin kokeilla, miten nuoren näkemys vaikuttaa verkko-opetuksen kehittämiseen. Olen yllättynyt – myönteisesti, ja nyt Lauralle onkin seuraaja jo haussa.

Tärkein asia, joka on tullut harjoittelijan mukana, on nuorten näkemys asioista – Olen huomannut, että verkko-opetusta pääasiassa kehittävät keski-ikäiset, jotka ajattelevat, että tämä varmaan on hyvä ratkaisu (usein onneksi onkin). Lauralta olen saanut välitöntä ja toivottavasti rehellistä palautetta ja ajatuksia verkko-opetukseen liittyvissä asioissa :)

Lisäksi opettajille on voinut tarjota apua, verkko-opetusmateriaalin viimeistelyyn ja erilaisten mediaelementtien tekemiseen. Mitä moninaisempia töitä on tarjolla, sitä laadukkaammaksi harjoittelijan portfoliokansio muodostuu – pieni kilpajuoksu, haastan opettajat tilaamaan vaativia töitä, jotta opiskelija saa hyvän harjoittelun.

Oikein tai väärin, mutta olen ajatellut, että opettajan ei välttämättä tarvitse osta teknisesti vaativia juttuja. Esim. video on järkevää tehdä niin, että opettaja on sisällönasiantuntija ja joku alan osaajaa kuvaa, editoi ja siirtää videon verkko-opetusmateriaaliksi. Oletan, että lopputulos on kaikin tavoin laadukkaampi tällä tavalla toteutettuna.

http://www.microgames.info/game_info.php?products_id=205i
…. läpi meni, hoksasin idean, tasolla 23 ja siitä eteenpäin olikin jo ihan helppoa :)
Kumma juttu, kokee mielihyvää valmiin kuution häipyessä silmistä….

3 Comments:

Blogger Il Maranza said...

ciao ciao...

10:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

2:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

1:47 AM  

Post a Comment

<< Home