Thursday, May 04, 2006

Kevään kirja

KAIKKI HUONO ON HYVÄKSI Miten nykyinen populaarikulttuuri tekeekin meistä älykkäämpiä, Steven Johnson (suom, Kimmo Pietiläinen) Terra cognita, 2005. 233s.

Pitkästä aikaa kirja, jonka lukeminen innosti ja jota ei malttanut jättää kesken. Usko tai älä – vappunakin tulin puutarhatöistä välillä lukemaan tätä, ja kirja on täynnä alleviivauksia huuto- ja kysymysmerkkejä – siis luku- / ajatteluelämys.

Steven Johnson on amerikkalainen tietokirjailija, luennoija ja mediatutkija. www.stevenberlinjohnson.com
”Tässä provokatiivisessa ja omaperäisessä kirjassa osoitetaan, miten viihteen muodot (pelit, internet ja televisio-ohjelmat) ovat tulossa aikaisempaa älyllisemmiksi, vaativammiksi ja hienostuneemmiksi ja miten niiden alati kovenevat vaatimukset oikeastaan muuttavat kulttuuriamme älykkäämmäksi, vieläpä selvästi mitattavalla tavalla.” lainaus kirjan takakannesta.

Suosittelen kaikille, erityisesti opettajille. On aika huomata miten monia taitoja nuorilla on, luento-opetukseen perustuva opetus / opiskelu ei voi millään enää tyydyttää opiskelijan monimutkaista tietojenkäsittelykykyä ja herättää innostusta oppimaan. Se varmaan tuntuu opiskelijasta, kuin katselisi vanhaa, yksijuonista, mustavalkoista elokuvaa.

Kirjan kiehtovin osa on luku PELIT, siinä hän hienosti osoittaa miten pelaaminen, palkitsee ja samalla opettaa rinnakkaisia taitoja; pelit pakottavat päättämään ja päätökset perustuvat älylliseen työhön….en paljasta muuta lopun voit lukea kirjasta.

Terveisiä Simolle :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home