Friday, April 28, 2006

VirtuaaliAMK päivät 27.- 28. 4. 2006

VirtuaaliAMK
päivät ovat muuttaneet luonnettaan. Aiemmin oli kaksi päivää tiivistä yhteyshenkilöasiaa, keskustelimme VirtuaaliAMK toimminnasta ja VirtuaaliAMk portaalin kehittämisestä. Tällä kertaa päivien ohjelma oli rakennettu niin, että ensimmäinen päivä oli yhteyshenkilöille ja jälkimmäinen päivä yleisempää asiaa, esim kirjaston henkilökunnalle sopivaa, siis tietoa jakava päivä, ei kehittämiseen keskittyvä. Tämä muutos varmaan enteilee sitä, että VirtuaaliAMk yhteyshenkilötoiminta on kulminaatiopisteessä ja sen tarpeellisuutta on tarkasteltava uudelleen.

Ensimmäisenä päivänä keskustelutti eniten OPM:N rahoituksen muutos. Aiemmin OPM on hankerahoittanut AMKeissa verkko-opetuksen kehittämistä ja materiaalien tuottamista, ajalla 07 – 09 rahoitus siirtyy kokonaan opiskelijaliikkuvuuden edistämiseen. Nyt haasteena on saada VirtuaaliAMK portaaliin lisää opintojaksoja, jotta opiskelijoilla on mistä valita.

Toinen (kesto)keskusteluaihe oli VirtuaaliAMK portaali ja sen käytön ongelmat – niihin en paneudu nyt sen tarkemmin. Kaikille tiedoksi, että amk@amk.fi käyttäjätunnukset on poistettu käytöstä - tilalle on kehitetty pieni byrokratian kukkanen - Jos ammattikorkeakoulun henkilökunta haluaa päästä ”käsiksi” salasanojen takan olevaan eTuotantoympäristöön ja materiaalipankkiin toimintatapa on seuraava: Rekisteröidy portaalissa käyttäjäksi (AMK henkilöstö) ja ilmoita asiasta amkisi VirtuaaliAMk portaalin pääkäyttäjälle (SAMK, kjk) ja hän antaa sinulle oikeudet, näin pääset ko. aineistoon käsiksi. – joustavaa ja yksinkertaista – eikö totta????

Toisen päivän antiin voi parhaiten tutustua portaalissa olevan aineiston avulla.

nettikuutiossa olen edennyt tasolle 20 :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home