Tuesday, March 07, 2006

Tuusulassa 3.3.06

Perjantai 3.3.06 oli varattu vierailukäynnille Tuusulaan. Tunnetulla Rantatiellä on kulttuurihistoriallinen ilme. Pysähdyimme numeron 66, Maanpuolustuskorkeakoulun Täydennyskoulutus- ja kehittämiskeskuksen kohdalla. Sotilaslounaan jälkeen meille SAMKilaisille esiteltiin puolustusvoiminen koulutusportaalia www.milnet.fi ja keskustelimme verkko-opetukseen liittyvistä ratkaisuista. Yhteisen kiinnostuksen kohde on R5 oppimisympäristö ja tavat käyttää sitä. Toisena teemana olivat pedagoginen lähestyminen verkko-opetuksessa ja opiskelussa ja kolmantena yhteisen mielenkiinnon kohteena olivat metatiedot.

Metatiedoista tuntuu, että kaikilla on omat määrittelyt, mitä näihin tietoihin laitetaan, kuinka laajasti ja missä vaiheessa. - Olen jo pitkään odottanut, että jokin taho löisi lukkoon, mitä metatietoja opetusmateriaalista kerätään. Se helpottaisi meitä kaikkia sääntöorientoituneita – sen kun vaan tehdään työtä käskettyä ja kerätään tietoja. Tarkemmin ajateltuna, maassamme tehdään moninkertaista, päällekkäistä työtä ja vielä niin, että esim kirjastojen ammattitaito materiaalien luokittelussa taitaa jäädä käyttämättä.

Nyt eksyin alkuperäisestä aiheestani Tuusulan vierailusta. Yhteenvetona, päivän anti oli hyvä, mielenkiintoista nähdä, että näin suuri organisaatio työstää samoja aiheita ja ongelmia, mitä SAMKissakin. Erityiskiitos hyvälle matkaseuralle, puhuimme pitkään verkko-opetuksen kipukohdista; pedagogisesta toteutuksesta, opettajien resurssoinista ja uudesta tavasta tehdä työtä

huh huh, karmee määrä tekstiä…….

0 Comments:

Post a Comment

<< Home